Kek yapmanın püf noktaları

Hepimiz kek yaparken istediğimiz gibi kabarmamasından yakınırız.Buyrun size güzel bir kek yapmanın sırları....


Kek yapmanın en önemli püf noktası önceden ısıtılmış fırına atılması ve kabartma tozunun en son katılarak çok az karıştırılmasıdır.

Kekimizin iyi kabarmasını istiyorsak yumurta ve şekeri kar beyazı olana kadar karıştırmamız gerekiyor yani bu iki malzeme iyice özleşecek ve en önemlisi de kabartma tozunun en son kullanıyoruz.

Tabii bu bilgilere ek olarak;malzemelerin taze ve oda sıcaklığında olması gerekiyor.

Peki kekimizin malzemelerini iyice karıştırdık,kalıbımıza döktük ve fırınımızda pişmeye bıraktık.Gidip gelip takip ediyoruz acaba pişti mi diye..Pişti mi pişmedi mi,içi hamur mu kaldı acaba diye tedirgin olmak yerine bir kürdan yardımıyla bu acaptan kurtulabiliriz :)
Kek,kabardıktan ve kızarmaya başladıktan sonra kürdanı batırıp çıkararak test yapabiliriz.Kürdan eğer ıslaksa biraz daha beklememiz gerekiyor;kuru çıktıysa fırını kapatarak kendi ısısına bırakıp dinlendirebiliriz.Böylelikle daha hoş bir kıvamı oluyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...