Eşsiz bir tat! Browni...

Gerekli Malzemeler (16 adet küçük kare dilim için)

• 70 gram tereyağı
• 115 gram bitter çikolata
• 60 gram sütlü çikolata
• 1 bardak toz şeker
• 2 yumurta
• 1 tatlı kaşığı vanilya
• Yarım tatlı kaşığı granül kahve
• Çeyrek tatlı kaşığı tuz
• 45 gram (1/3 cup) un
• 120 gram (1 cup) ceviz içi

Yapılışı:

1. Fırını ön ısıtma için 175 dereceye ayarlıyoruz.
2. Kare kalıbımızın tabanına yağlı kağıt sererek yağlı kağıdı ve kalıbın kenarlarını tereyağı ile yağlıyoruz. Bu ölçüde kare kalıbınız yoksa aynı ölçüye denke gelecek şekilde yuvarlak kalıp da kullanabilirsiniz.
3. Benmari düzeneği kurarak (yarısına kadar kaynar su dolu ve kısık ateşte olan tencerenin üzerine ısıya dayanıklı cam kase yerleştiriyoruz) kasenin içerisine önce tereyağı, üzerine de doğranmış çikolataları ilave edip karıştırarak erimelerini sağlıyoruz.
4. Çikolatalı karışımı mikser ile 2-3 dakika çırparak soğutuyoruz.
5. Yumurtaların önce bir tanesini ilave edip mikser ile karıştırıp sonra ikinci yumurtayı ilave edip tekrar çırpıyoruz.
6. Sırasıyla vanilya, kahve ve elenmiş un - tuz karışımını da ekleyerek bütünleşinceye kadar 1-2 dakika çırpıyoruz.
7. Cevizleri ilave ederek spatula ile karıştırıyoruz.
8. Kalıba boşaltarak üzerini düzeltip 30 – 33 dakika pişiriyoruz.
9. Piştikten sonra kalıbı tel ızgara üzerine alarak oda sıcaklığına gelmesi için 1 saat bekliyoruz.
10.Kalıbın kenarlarını bıçakla ayırıp yağlı kağıdı sıyırıyoruz.
11.16 kare parçaya bölerek servis yapıyoruz.



Not:2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...